IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Джо Байдън временно се оттегля от предизборната надпревара заради Covid

Новината отново поставя здравето му в центъра на вниманието

11:36 | 18.07.24 г.

Новината, че е болен от Covid-19, означавам, че президентът Джо Байдън се отдръпва от предизборната кампания и отново поставя здравето му в центъра на вниманието.

Това се случва в критичен момент, в който той се опитва да докаже, че опасенията за възрастта и умствената му острота са преувеличени. По-рано в телевизионно интервю Байдън намекна, че би обмислил да се откаже от надпреварата, ако се появят нови здравословни проблеми - и че би бил готов да предаде щафетата на вицепрезидента Камала Харис, ако по време на втория мандат в такъв случай.

Междувременно лидерът на Демократическата партия в Сената на САЩ Чък Шумър е заявил на Байдън, че ще бъде по-добре за страната и за Демократическата партия той да прекрати кампанията си за преизбиране. Сенаторът Бърни Сандърс, който е сред групата прогресивни хора, които се обединиха в защита на Байдън през последните дни, призна в интервю за "Ню Йоркър", че Байдън има проблеми със завършването на изреченията.

Вчера конгресменът Адам Шиф стана 20-ият демократ в Конгреса, който публично призова Байдън да излезе от надпреварата. Проучванията на общественото мнение подчертават причините за безпокойство на демократите. Близо две трети от членовете на партията на Байдън казват, че той трябва да се оттегли от надпреварата, според проучване на Associated Press, публикувано часове преди поставянето на диагнозата Covid на Байдън. Само трима от всеки 10 демократи са изключително или много уверени в способността му да работи ефективно като президент.

Цялата емисия гледайте във видеото.

Повече от Bloomberg Terminal може да видите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:36 | 18.07.24 г.
Най-четени новини
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още