IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Страните членки на ЕС подкрепят временните мита върху китайските електромобили

Това показва, че блокът е готов да се противопостави на втората по големина икономика в света по отношение на търговските казуси

14:36 | 17.07.24 г.

Държавите членки на Европейския съюз са изразили подкрепа за временните мита върху електромобилите, доставяни от Китай, в таен необвързващ вот тази седмица. Това показва, че блокът е готов да се противопостави на втората по големина икономика в света по отношение на търговските казуси.

Не е известно как е гласувала всяка държава в консултативното гласуване, но то все пак показва, че все още има признаци на безпокойство. Редица ключови правителства, сред които и Германия, са се въздържали, като някои от тях планират да формират по-твърда позиция на по-късна дата, според запознати с въпроса.

По-рано този месец ЕС придвижи напред плановете си за налагане на временни мита върху електрическите превозни средства, произведени в Китай. Тези планове ще повишат ставките до 48% за някои марки, след като разследване показа, че Пекин субсидира своята индустрия за електрически превозни средства до степен, която причинява икономически вреди на производителите на автомобили в блока.

Цялата емисия гледайте във видеото.

Повече от Bloomberg Terminal може да видите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:36 | 17.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още