IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Моди: Отношенията между Индия и Русия се базират на "взаимно доверие и уважение"

Индийският премиер заяви, че оценява лидерската роля на президента Владимир Путин

17:00 | 09.07.24 г.

Взаимоотношенията между Индия и Русия се основават на "взаимно доверие и уважение", каза днес индийският премиер Нарендра Моди при посещението си в руската столица. Той заяви, че оценява лидерската роля на президента Владимир Путин.

Моди направи обръщение към местната индийска общност при визитата си. Посещението му съвпада със срещата на върха на НАТО в американската столица Вашингтон, на която се очаква водещата тема да бъде конфликтът в Украйна. "Всеки индиец приема Русия за приятел на Индия в добро и в лошо", заяви Моди.

"Отдадеността в нашите взаимоотношения е била поставяна на изпитания безброй пъти и винаги е излизала силна", каза още индийският министър-председател, като приветства за това Путин, наричайки го "скъп приятел".

Русия е най-големият доставчик на оръжия за Индия вече десетилетия наред. Делхи и Западът са заели различни позиции по отношение на водената от Русия война в Украйна. Говорителят на Държавния департамент на САЩ Матю Милър заяви пред репортери, че Вашингтон вече е изразил своята загриженост относно отношенията на Индия с Русия. Президентът на Украйна Володимир Зеленски осъди посещението на министър-председателя на Индия в Русия.

Вижте всички новини от емисията във видеото.

Всички емисии от рубриката може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:58 | 10.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още