IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зеленски осъди посещението на индийския премиер Моди в Русия

Визитата бе осъществена в същия ден, в който бе нанесен смъртоносен руски ракетен удар

14:54 | 09.07.24 г.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски осъди посещението на министър-председателя на Индия в Русия, наричайки го удар по усилията за мир. Визитата бе осъществена в същия ден, в който бе нанесен смъртоносен руски ракетен удар.

"Огромно разочарование и съкрушителен удар върху усилията за мир е да видим как лидерът на най-голямата демокрация в света прегръща най-кървавия престъпник в света в Москва в такъв ден", заяви Зеленски в публикация в социалната мрежа Х. Публикацията включваше снимки на ракетния удар, който порази детска болница в Киев и уби десетки хора.

Коментарите на Зеленски бяха отправени на втория ден от двудневното посещение на министър-председателя Нарендра Моди в Москва. Моди се срещна с руския президент Владимир Путин на частна вечеря в понеделник след пристигането си в руската столица.

Говорителят на Държавния департамент на САЩ Матю Милър заяви пред репортери в понеделник, че Вашингтон вече е изразил своята загриженост относно отношенията на Индия с Русия.

"Приветстваме хората, които се ангажират с Русия по отношение на войната в Украйна, ако те ясно заявят на Русия, че тя трябва да зачита териториалната цялост и суверенитета на Украйна", каза Милър.

Вижте всички новини от емисията във видеото.

Всички емисии от рубриката може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:54 | 09.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още