IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай разработва безпилотни дронове в помощ на войната срещу Украйна

Това е признак, че Пекин може би се приближава към предоставянето на леталната помощ на Москва

11:34 | 03.07.24 г. 2

Китайски и руски компании разработват безпилотен самолет за нападение, подобен на иранския модел, използван в Украйна, съобщиха представители на европейските власти, запознати с въпроса.

Това е признак, че Пекин може би се приближава към предоставянето на леталната помощ, за която западните власти предупреждават.

През 2023 г. компаниите са провели разговори за сътрудничество за копиране на иранския дрон "Шахед", а тази година са започнали да разработват и тестват своя версия, подготвяйки я за изпращане в Русия, заявиха запознати с въпроса. Китайските безпилотни самолети все още не са използвани в Украйна.

Предоставянето на Русия на дрон за нападение, подобен на "Шахед", би означавало задълбочаване на подкрепата на Пекин за Русия въпреки многократните предупреждения от страна на САЩ и техните съюзници. В същото време представители на американските власти заявиха, че Китай се въздържа от пряко предоставяне на оръжия и артилерия, защото това би означавало безпрецедентна ескалация и почти сигурно би предизвикало по-решителни действия, като санкции, срещу втората по големина икономика в света.

Вижте всички новини от емисията във видеото.

Всички емисии от рубриката може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:35 | 03.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
0pk
преди 58 минути
Затова още санкции трябва и с/у китайските камунисти, техната верица. Самой със силни и здрави санкции, прогресивниo свет на умнокрасивитети ще се наложи над азиатските неандерталци, нале Александрович? :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
тошко_стоте_акаунта
преди 1 час
"към предоставянето на леталната помощ на Москва" мхмх:):), летална помощ, от летален сорс към летален дестинацион!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още