IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Източници: НАТО ще предложи на Украйна „мост“ за бъдещо членство

Алиансът ще обяви, че се е съгласил да създаде мисия в Германия, която да координира помощта от всякакъв вид за Украйна в по-дългосрочен план

18:30 | 27.06.24 г.

НАТО ще предложи на Украйна нов щаб, който да управлява военната помощ на предстоящата 75-та юбилейна среща на върха на алианса във Вашингтон. Това съобщи New York Times, позовавайки се на официални лица.

Организацията ще увери Киев в дългосрочния ангажимент към сигурността на страната и ще предложи „мост“ за евентуално членство в бъдеще. Президентът на Украйна Володимир Зеленски и някои от централно европейските държави се надяваха, че на страната му ще бъде предложено провеждането на преговори за членство по време на срещата на върха в периода 9-11 юли.

Вместо това алиансът ще обяви, че се е съгласил да създаде мисия в Германия, която да координира помощта от всякакъв вид за Украйна в по-дългосрочен план. Този ход има за цел да изпрати силен сигнал за съюзнически ангажимент както към Киев, така и към Москва, която се надява, че Западът ще се умори да подкрепя Украйна във войната.

Вижте всички новини от емисията във видеото.

Всички емисии от рубриката може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:56 | 28.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още