IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Израел атакува по въздух Сирия и Ливан

Атаката в Сирия е определена от сирийските медии като "въздушна агресия"

13:24 | 27.06.24 г. 2

Тази нощ израелски сили са извършили въздушни нападения в южната част на Сирия и в Ливан. Двама души са били убити в Сирия, съобщават държавните медии. Ранен е един сирийски военнослужещ.

Атаката в Сирия е определена от сирийските медии като "въздушна агресия", при която са взети под прицел редица обекти. Най-малко петима души са ранени при израелски удар, разрушил жилищна сграда в град Набатиех в Южен Ливан, информира Ливанската новинарска агенция. Тя отбелязва, че израелската атака е нанесла щети на десетки жилища и автомобили.

Министърът на отбраната на Израел Йоав Галант предупреди по време на посещението си в американската столица Вашингтон, че израелската армия е способна "да върне Ливан обратно в каменната ера" в евентуална война с ливанската шиитска групировка "Хизбула". Той обаче изрично подчерта, че  предпочита решение по пътя на дипломацията.

Галант заяви пред репортери, че е обсъдил с високопоставени американски представители "следвоенно" проектопредложение за начина на управление на ивицата Газа след края на конфликта на Израел с палестинската групировка "Хамас". Според обсъдения вариант управлението на крайбрежната територия би включило местни палестинци, регионални партньори и САЩ.

Вижте всички новини от емисията във видеото.

Всички емисии от рубриката може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:25 | 27.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
avdeev
преди 2 дни
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:---- https://use.my/arctik
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 3
sssaaa
преди 2 дни
Няма ли да има пак някаква реакция от така наречения Евроатлантическа Демокрация? Защо има двойни стандарти? Едните са наричани агресори, нашественици, терористична държава (Русия), а другите (Израел), още малко ще ги изкарат герои за това, че нападат 3 страни - Анклав Газа, Сирия и Ливан. Това ли е Демокрация? Силният ти враг (Русия), като воюва да го наричаш Терорист, а силната ти приятелска държава (Израел), като напада по-слаби да е въпрос на Национална сигурност, под закрилата на САЩ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още