IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Израелският министър на отбраната се срещна с Антъни Блинкен във Вашингтон

САЩ отхвърлят обвиненията на Бенямин Нетаняху, че задържат оръжия, докато Израел продължава своята кампания в Газа

10:09 | 25.06.24 г.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен и израелският министър на отбраната Йоав Галант се срещнаха във Вашингтон в понеделник, докато администрацията на американския президент Джо Байдън се опитва да постигне прекратяване на огъня в Газа и да предотврати война със силите на „Хизбула“ в Ливан.

Срещата се състоя, след като израелският министър-председател Бенямин Нетаняху неколкократно обвини САЩ, че задържат оръжия, докато те продължават кампанията си в Газа, която започна преди близо девет месеца с нападение на "Хамас" срещу Израел.

Белият дом отрича да са задържани оръжия, а в отчета на Държавния департамент за срещата между Блинкен и Галант не се споменава спорът за оръжията. Според департамента Блинкен е обсъдил усилията за освобождаване на израелски заложници и е призовал Галант "да предприеме допълнителни стъпки за защита на хуманитарните работници в Газа и да доставя помощ в Газа в пълна координация с ООН".

Държавният секретар на САЩ "също така подчерта значението на избягването на по-нататъшна ескалация на конфликта и постигането на дипломатическо решение, което да позволи на израелските и ливанските семейства да се завърнат по домовете си".

Вижте всички новини от емисията във видеото.

Всички емисии от рубриката може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:08 | 25.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още