IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ, Япония и Южна Корея осъдиха военното сътрудничество между Москва и Пхенян

САЩ и съюзниците им заявиха, че виждат в посещението на Путин напредък в прехвърлянето на боеприпаси от Северна Корея, които да помогнат на Москва във войната ѝ срещу Украйна

11:55 | 24.06.24 г. 5

САЩ и техните съюзници Япония и Южна Корея осъдиха "по най-категоричен начин" задълбочаващото се военно сътрудничество между Русия и Северна Корея. Те го определиха като сериозно безпокойство и заплаха за стабилността.

Според съвместно изявление, публикувано от Държавния департамент на САЩ, високопоставени пратеници на трите държави са обсъждали постигането на споразумение между Владимир Путин и Ким Чен Ун миналата седмица за взаимна защита в случай на нападение. САЩ и азиатските им съюзници заявиха, че виждат в посещението напредък в прехвърлянето на боеприпаси от режима на Ким, които да помогнат на Путин във войната му срещу Украйна.

Според съвместното изявление сътрудничеството "трябва да предизвиква сериозна загриженост у всеки, който е заинтересован от поддържането на мира и стабилността на Корейския полуостров, от спазването на глобалния режим за неразпространение на оръжия и от подкрепата за народа на Украйна, който защитава свободата и независимостта си срещу бруталната агресия на Русия".

Вижте всички новини от емисията във видеото.

Всички емисии от рубриката може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:56 | 24.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 1
aldy
преди 5 дни
Путин си намери необходимия жокер, който може да си позволи много повече от Русия. И това е добре. ФАЩ вече не могат да тормозят Северна Корея. Санкции? Ами Русия получи 10 000 санкции и кво?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 23
khao
преди 6 дни
До: sssaaa с руските терористи не се преговаря, да се махат от чуждата земя и тогава може да обсъдим разпада на РФ! :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 4
sssaaa
преди 6 дни
И "утре" Ким като почувства застрашаването си на власт или Национална сигурност и може да реши да изтрие от картата Япония и Яжна Корея и го прави. Именно това не трябва да става и според мен това е сигнал към колективния Запад за размисъл относно доставките на оръжия за продажното неблагидарно нацистко племе! Дано се деескалират нещата и се премине към Диалог и изходното задълбочаване военно действия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 2
sssaaa
преди 6 дни
Те и Русия ежедневно осъждат доставките на оръжия в Украйна ама някой слаганлинсинго? Значи САЩ, като лидер на НАТО може да правят военни бази на алианса, а Русия примерно да не може да прави с други партньори? Сега Путин ще сподели чувствителна технологична информация за напредък на военната индустрия в Корея по подобие на НАТОвската коалиция. Това е финалната стъпка за създаването на Двуполюсен свят. Въпрос на време е и Китай да се присъедини. Националната сигурност е по-важна от икономическат
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още