IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

"Софийска вода" иска увеличение на цената на водата с над 22%

Дружеството работи през 2022 и 2023 година без увеличена цена

16:30 | 18.06.24 г.

След съдебно решение, с което се увеличава нормата на възвращаемост на капитала на "Софийска вода", на заседание на КЕВР във вторник стана ясно, че държавният регулатор ще утвърди размера на нормата на 10 юли.

Нормата на възвращаемост се отразява на крайната цена на водата за потребителите. КЕВР определи нормата за София на 8,12 на сто, както на всички други големи ВиК оператори.

С днешното заседание се следва процедурата по одобрение на бизнес плана на "Софийска вода", който беше предаден на КЕВР през есента на миналата година.

Ние предложихме за тази година увеличение на цената на водата с 22,34%, което се базира основно на увеличение на цени на материали, стоки и услуги, които "Софийска вода" използва, включително и възнагражденията вследствие на натрупаната инфлация. Това заяви директорът на "Софийска вода" Васил Тренев.

Той добави, че "Софийска вода" работи през 2022 и 2023 година без увеличена цена, тъй като няма бизнес план, т.е. акумулираното увеличение към тази година е това, което са предложили.

Всички новини от емисията можете да видите във видеото

Всички новини от рубриката можете да видите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:42 | 19.06.24 г.
Най-четени новини
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още