IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съветът на ЕС удължи с една година санкциите срещу Русия заради Крим

Кремъл заяви, че конференцията за Украйна, организирана от Швейцария, е дала незначителни резултати

18:25 | 17.06.24 г.

Съветът на ЕС удължи с една година санкциите срещу Русия заради анексирането на Крим - до 23 юни 2025 г.

Действащите в момента ограничителни мерки бяха въведени за първи път през юни 2014 г. и включват забрани, насочени към вноса в ЕС на продукти с произход от Крим, както и инфраструктурни или финансови инвестиции и туристически услуги.

Освен това износът на определени стоки и технологии за кримски компании или за използване в незаконно анексирания Крим в секторите на транспорта, телекомуникациите и енергетиката или за търсене, проучване и производство на нефт, газ и минерални ресурси, също е предмет на ограничения на ЕС.

Блокът не признава и продължава да осъжда незаконното анексиране на Крим и Севастопол от Руската федерация като нарушение на международното право, се посочва в решението на Съвета.

Междувременно Кремъл заяви днес, че конференцията за Украйна, организирана от Швейцария, е дала незначителни резултати и е показала безсмислието на разговорите без участието на Русия. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков коментира пред журналисти, че резултатите от срещата са "близки до нулата". Той изтъкна, че Русия остава отворена за диалог с всички страни, които възнамеряват да го водят.

Вижте всички новини от емисията във видеото.

Всички емисии от рубриката може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:54 | 18.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още