IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

САЩ затягат санкциите срещу китайски компании, продаващи чипове на Русия

Говорителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби потвърди, че предстоят нови мерки, но отказа да обсъжда подробности

10:29 | 12.06.24 г.

Администрацията на американския президент Джо Байдън разширява санкциите върху продажбата на чипове и други стоки за Русия, като се насочва към трети страни продавачи в Китай и други държави, за да ограничи още повече военната машина на Владимир Путин в Украйна.

В сряда администрацията на Байдън ще обяви промени, които разширяват обхвата на съществуващия експортен контрол и ограничения, за да покрият стоки под американски марки, дори ако те не са произведени в страната, твърдят запознати източници. Според тях чиповете са основна цел на промените. Русия все още успява да се снабдява с чипове от трети страни и да ги използва в ракети и други ресурси, които са от решаващо значение за бойното поле, въпреки стремежа за ограничаване на достъпа на Москва до технологии, подпомагащи военните ѝ усилия.

Говорителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби потвърди, че предстоят нови мерки, но отказа да обсъжда подробности.

Той заяви, че САЩ тази ще обявят нов набор от въздействащи санкции и действия за контрол на износа. Действията ще бъдат насочени към субекти и мрежи, които помагат на Русия да се снабдява със стоки за употреба във войната, ще затегнат правилата за „финансовите посредници“ и ще ограничат ключови сектори, каза още Кърби.

Вижте всички новини от емисията във видеото.

Всички емисии от рубриката може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:29 | 12.06.24 г.
Най-четени новини
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още