IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Япония и САЩ засилват двустранните връзки в отбранителната промишленост

Тридневен форум между двете страни приключва във вторник

14:12 | 10.06.24 г.

Япония откри нов форум със САЩ за засилване на двустранните връзки в областта на отбранителната промишленост. Токио разширява ролята си в помощ на своя съюзник, тъй като Вашингтон не успява да достави достатъчно бързо оръжия за Украйна, с които тя да отблъсне руската инвазия.

Според японското министерство на отбраната събранието на Форума за отбранително промишлено сътрудничество в областта на придобиването и поддържането на отбранителната индустрия, което започна в неделя в Япония, трябва да включва кръгла маса с отбранителни компании от двете страни и дискусии относно ремонта на американски военни кораби.

По време на тридневната среща, която приключва във вторник, заместник-министърът на отбраната на САЩ по въпросите на придобиването и поддържането Уилям Лаплант ще посети завод за сглобяване на изтребители F-35 западно от Токио, съобщават от Министерството на отбраната на САЩ.

Oтбранително промишлено сътрудничество в областта на придобиването и поддържането на отбранителната индустрия е сред списъка с инициативи, които президентът Джо Байдън и японският министър-председател Фумио Кишида обявиха на срещата на върха през април във Вашингтон, за да засилят сътрудничеството си в областта на отбраната и разузнаването.

Вижте всички новини от емисията във видеото.

Всички емисии от рубриката може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:54 | 10.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още