IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Украйна и Молдова напредват по пътя си към членството в ЕС

ЕК предлага да започнат преговорите за разширяване с двете страни

19:11 | 07.06.24 г. 2

Европейската комисия предлага да започнат преговорите за присъединяване на Украйна и Молдова към Европейския съюз, съобщи днес говорител на комисията. Той отбеляза, че постоянните представители на страните от ЕС в Брюксел са били запознати с наблюденията на комисията за постигнатия напредък на двете държави досега.

Сега държавите от ЕС трябва да утвърдят преговорната рамка и след това да започнат преговорите по същество, посочи говорителят на Комисията.

Украйна и Молдова са изпълнили необходимите критерии, за да продължат напред. Украйна прие законодателство, насочено към засилване на борбата срещу корупцията и подобряване на правата на малцинствата.

Междувременно Молдова изпълни изискванията за осигуряване на независимост на правосъдието и за борба с прането на пари, заяви говорителят на ЕК. Европейският съвет има последната дума за започване на преговорния процес. Той трябва да даде зелена светлина на преговорната рамка, което ще бележи ключов момент за Украйна и Молдова в пътя им към членство в ЕС.

Вижте всички новини от емисията във видеото.

Всички емисии от рубриката може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:18 | 07.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
nanni35
преди 2 седмици
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:---- https://use.my/arctik
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
RoyBatty
преди 2 седмици
България беше разигравана години за да докаже , че отговаря на условията за влизане в ЕС. А сега май процеса не изисква покриване на изисквания?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още