IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ ще изпратят нов пакет от оръжейна помощ за 225 млн. долара на Украйна

Американският президент Джо Байдън разговаря с украинския държавен глава Володимир Зеленски

14:44 | 07.06.24 г.

САЩ ще изпратят нов пакет от оръжейна помощ за 225 млн. долара на Украйна. По време на честванията на 80-ата годишнина от съюзническия десант в Нормандия американският президент Джо Байдън разговаря с украинския държавен глава Володимир Зеленски. Това са първите им разговори лице в лице, откакто Зеленски посети Вашингтон през декември миналата година, когато двамата се опитваха да преодолеят противопоставянето на републиканците в Конгреса на САЩ срещу отпускането на по-голяма помощ за Украйна.

Двамата ще се срещнат отново и през следващата седмица, на срещата на върха на страните от Г-7 в Италия, докато богатите държави обсъждат въпроса за използването на руските активи, замразени след инвазията, за да предоставят 50 млрд. долара помощи на Украйна.

САЩ се съгласиха Украйна да може да използва боеприпаси за високомобилна артилерийска ракетна система, минохвъргачки и артилерийски снаряди за нанасяне на удари през границата с Русия, ако руските сили атакуват или се готвят да атакуват Харков. 

Вижте всички новини от емисията във видеото.

Всички емисии от рубриката може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:10 | 07.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още