IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НАТО ще разшири сътрудничеството си с Украйна в отбранителните технологии

Алиансът планира да обменя повече разузнавателна информация за възможностите на Русия за водене на електронна война

19:15 | 06.06.24 г.

НАТО планира да разшири сътрудничеството си с Украйна в областта на отбранителните технологии и да обменя повече разузнавателна информация за възможностите на Русия за водене на електронна война, тъй като някои от нейните членове премахват ограниченията върху способността на Киев да атакува руската територия със западни оръжия.

Конфликтът накара Организацията на Северноатлантическия договор да отдели повече ресурси за възпиране на киберсигурността и за проследяване на военните технологии на Русия, заяви пред журналисти тази седмица помощник-генералният секретар Дейвид ван Уил. Според него споразумението, което въвежда нови рамки за обмен на информация, включително относно веригите за доставка на безпилотни летателни апарати, ще бъде финализирано навреме за срещата на върха на алианса през юли във Вашингтон.

Една от целите на програмата е да помогне на Украйна да се превърне в мащабен доставчик на технологии след края на войната. НАТО също така иска да възпроизведе някои от бързите процеси на приемане и внедряване на технологии, наблюдавани в Украйна след началото на войната, уточни помощник-генералният секретар на НАТО.

Вижте всички новини от емисията във видеото.

Всички емисии от рубриката може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:19 | 06.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още