IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин заплаши с използване на ядрени оръжия при заплаха за суверенитета на Русия

Руската ядрена доктрина позволява използването на такива оръжия в отговор на редица заплахи

12:42 | 06.06.24 г. 1

Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия би могла да използва ядрени оръжия, ако суверенитетът или територията ѝ са застрашени.

На среща с ръководители на световни информационни агенции в сряда в Санкт Петербург президентът на Русия отбеляза, че страната би могла да използва всички налични средства, за да се защити.

Путин заяви, че руската ядрена доктрина позволява използването на такива оръжия в отговор на редица заплахи.

“По някаква причина Западът смята, че Русия никога няма да ги използва. Русия има ядрена доктрина и ако нечии действия застрашат суверенитета и териториалната ни цялост, ние смятаме, че е възможно да използваме всички средства, с които разполагаме. Това не трябва да се приема с лека ръка, повърхностно", изтъкна руският президент.

Той заяви, че "няма желание да напада НАТО", но заплаши с "нестандартен отговор", ако руска територия бъде атакувана от Украйна с оръжия, доставени от Запада. "Ние мислим за това", добави Путин в отговор на въпрос за доставката на оръжия с голям обсег на Украйна от САЩ.

Вижте всички новини от емисията във видеото.

Всички емисии от рубриката може да гледате тук.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:42 | 06.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
0pk
преди 1 месец
Въпреки Н-тата статия с подобно заглавие, аз продължавам да не виждам къде е заплахата. Просто поредното напомняне, за да няма после неразбрали. :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още