IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МАЕ: Страните трябва да укрепят плановете си в полза на възобновяемата енергия

Амбициите на около 150 страни, анализирани от Агенцията, трябва на този етап да достигнат до около 8000 гигавата капацитет до 2030 г.

18:05 | 04.06.24 г.

Страните по света трябва да укрепят плановете си в полза на възобновяемата енергия, за да достигнат до 2030 г. световната цел, необходима за спиране на глобалното затопляне. Това обяви Международната агенция по енергетика (МАЕ), цитирана от Франс прес.

Амбициите на около 150 страни, анализирани от Агенцията, трябва на този етап да достигнат до около 8000 гигавата капацитет в света в този срок. Това все още не са необходимите 11 хиляди гигавата, но е и значително повече от това, което светът предвиждаше преди няколко години, подчертава агенцията.

"Проектите на страните все още не съответстват на ключовите цели за тройно увеличение, фиксирани от КОП28, но правителствата имат средствата да ги ускорят в идните месеци". Това се подчертава в анализа, публикуван преди шест месеца след международната конференция за климата на ООН в Дубай.

По време на КОП28 страните се ангажираха да действат, за да увеличат тройно капацитета си за енергия от възобновяеми източници до 2030 г.

Вижте всички новини от емисията във видеото.

Всички емисии от рубриката може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:39 | 05.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още