IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нетаняху: Няма да има постоянен мир, докато не унищожим "Хамас"

Израел е готов да прекрати военните действия с цел връщане на заложниците, но какво ще се случи след това, ще бъде предмет на допълнителни преговори

13:27 | 04.06.24 г.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху отново заяви, че няма да има постоянно прекратяване на огъня във войната срещу "Хамас" в Газа, докато не бъдат изпълнени условията на страната, които включват унищожаването на войнстващата групировка.

Израел е готов да прекрати военните действия с цел връщане на заложниците, но какво ще се случи след това, ще бъде предмет на допълнителни преговори, заяви Нетаняху на среща с парламентарната комисия по външни работи и отбрана в понеделник, съобщават от кабинета му.

Представеното от президента Джо Байдън в петък предложение за постоянно прекратяване на огъня е само част от пакета и има подробности, които той не оповести, каза Нетаняху, без да бъде по-конкретен. Израел работи по „безброй начини“ за връщане на заложниците, държани от "Хамас" от началото на близо осеммесечната война, подчерта министър-председателят в отделно изявление.

Нетаняху заяви, че унищожаването на управленския и военния капацитет на "Хамас" остава цел, която не подлежи на преговори, но не е изрично спомената в очертанията на плана, публикувани от Белия дом. Израелският министър-председател е подложен на натиск от десните си съюзници, които заплашиха да напуснат управляващата коалиция и да свалят правителството, ако се съгласи да прекрати войната, без да ликвидира "Хамас".

Вижте всички новини от емисията във видеото.

Всички емисии от рубриката може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:27 | 04.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още