IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕС обмисля санкции за руски корабен застраховател

Мерките срещу "Ингосстрах" има за цел да засегне един от основните застрахователи за танкери, превозващи руски петрол

10:35 | 30.05.24 г.

Европейския съюз проучва възможността за налагане на санкции на руската застрахователна компания "Ингосстрах". Предложението е на една от държавите членки и е в контекста на усилията за пресичане на източниците на приходи, от които Москва се нуждае, за да финансира войната си срещу Украйна.

Предложението, което може да наложи ЕС да разшири критериите си за включване в списъка със санкции, има за цел да засегне един от основните застрахователи за танкери, превозващи руски петрол, след като Групата на седемте въведе ценови ограничения за повечето руски морски суров петрол и горива в края на 2022 г. и началото на 2023 г., твърдят запознати.

Ако идеята бъде осъществена, тя ще доведе до разрастване на трудно измерими рискове и разходи - не само за руската търговия с петрол, но и за по-широк кръг международни превози на стоки, за които "Ингосстрах" осигурява покритие.

Оценката все още е на ранен етап и базираната в Москва компания не е включена в последния проект на нов пакет от санкции, по който блокът преговаря в момента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:35 | 30.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още