IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин е готов да спре войната, ако се признаят настоящите линии на бойното поле

Според украинския външен министър Дмитро Кулеба в момента Путин няма желание да прекрати агресията си срещу Украйна

17:05 | 29.05.24 г. 4

Руският президент Владимир Путин е готов да спре войната в Украйна с договорено прекратяване на огъня, което признава настоящите линии на бойното поле, предават световните агенции.

Източници, запознати с дискусиите в обкръжението на Путин, твърдят, че руският лидер е изразил разочарование пред малка група съветници, защото смята, че Западът подкрепя опити за саботиране на преговорите и решението на украинския президент Володимир Зеленски да изключи възможността за преговори.

"Путин може да се сражава толкова дълго, колкото е необходимо, но е готов и за прекратяване на огъня - за замразяване на войната", коментира високопоставен руски източник, който е работил с Путин и е запознат с разговорите на най-високо ниво в Кремъл.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба написа в X, че руският лидер се опитва да провали инициираната от Украйна мирна среща на върха в Швейцария следващия месец, като използва обкръжението си, за да изпрати "фалшиви сигнали" за неговата предполагаема готовност да спре войната.

Според Кулеба в момента Путин няма желание да прекрати агресията си срещу Украйна. Само принципният и единен глас на глобалното мнозинство може да го накара да избере мира пред войната.

Вижте всички новини от емисията във видеото.

Всички емисии от рубриката може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:05 | 29.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
0pk
преди 1 месец
До: evlogi затова пък полезния умнокрасивитет на запад от черно море, къде не е свикнал да мисли, а само да тропа с краче и да иска - с лопата да ги ринеш. :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 1
Ckъcaнa_Ушaнka
преди 1 месец
До: evlogi, а ти сигурно си от безполезните изкопаеми, които изхвъркат от Аляска? ***,***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 9
evlogi
преди 1 месец
До: ratten А управляващата шайка в Кремъл викаш гори от желание да спре "операцията"? Като оня ци.***.ин, дето го питаха по телевизията дали е гласувал, па той им вика, бе исках да гласувам, *** нямах желание...Точно на Владимир Владимирович докарваше...Абе откъде ви копаят подобни безполезни изкопаеми, сигурно има някакво находише в Сибир, та оттам ви вадят, няма друго разумно обяснение..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 6
ratten
преди 1 месец
управляващата шайка в окраина няма интерес да спира операцията, защото следват избори и съд. помнете, до последния украинец, когато няма кой да им търси сметка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още