IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Байдън ще увеличи четирикратно митата върху китайските електромобили

Очаква се от новите мита да са пощадени някои машини за производство на соларни компоненти, според източници

14:52 | 13.05.24 г. 3

Тази седмица президентът на САЩ Джо Байдън ще увеличи четирикратно митата върху китайските електромобили и ще увеличи рязко налозите за други ключови индустрии.

Байдън ще обяви мерките на събитие в Белия дом, което ще бъде представено като защита на американските работници, съобщават запознати източници.

Американският президент ще повиши или въведе мита в целевите сектори след близо двегодишен преглед. Общото мито за китайските електромобили ще се повиши от 27,5% на 102,5%. Други тарифи се удвоят или утроят в целевите отрасли, въпреки че обхватът остава неясен.

Не е ясно кои стоки са пощадени от очакваните мерки. Байдън със сигурност няма да обяви намаляване на митническите ставки.

Администрацията е сигнализирала на американската соларна индустрия, че ще предприеме стъпки за изключване на някои артикули, включително машини, използвани за производство на компоненти за соларни панели. Промяната беше поискана от някои производители на оборудване, които твърдят, че настоящите налози подкопават целта на Байдън да изтръгне веригите на доставки на чиста енергия от Китай.

Всички новини от емисията гледайте във видеото.

Всички емисии от рубриката може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:53 | 13.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
wart
преди 2 месеца
Статията така е написана сякаш Байдън действително управлява. Ако го попитат как се казва сигурно няма да си спомни името си. Човек с деменция нито помни това което го казал преди 15 минути нито може да каже нещо защото ще го забрави отново . Колко глупав и наивен трябва да е човек за да повярва на тези приказки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
evlogi
преди 2 месеца
Когато Тръмп преди няколко години започна да въвежда някои мита, левичарските рупори от типа на НюЙорк Таймс и Вашингтон Пост ореваха света колко лош тип е Доналдът, как повежда Америка по пътя на изолационизма и още доста от този род.Сега в същите тези стожери на " правилноста" почти никаква критика на действията на Байдън не може да се намери..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още