IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В София откриха първата у нас и в региона водородна зарядна станция

Тя е част от инфраструктурата на полевата лаборатория "Интегрирани енергийни системи" на Центъра за компетентност "Хитмобил"

18:15 | 10.05.24 г.

В София откриха първата за България и региона водородна зарядна станция. Тя е част от инфраструктурата на полевата лаборатория "Интегрирани енергийни системи" на Центъра за компетентност "Хитмобил" и поставя началото на водородната електрическа мобилност в страната.

Водородната зарядна станция има възможност за зареждане при двете стандартни налягания за компресиран водород - 350 и 700 бара.

Водородът може да постъпва в зарядната станция през два входа. С откриването на станцията започва реализацията и на планираната научноизследователска програма на “Хитмобил" за производство на водород чрез електролиза на вода с електроенергия от ВЕИ и използването му в транспортния сектор.

Амбицията на екипа е чрез проактивно сътрудничество с бизнеса да се демонстрират възможностите на водородните технологии и по този начин да се даде позитивен импулс за ускореното им въвеждане в страната.

Всички новини от емисията гледайте във видеото.

Всички емисии от рубриката може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:27 | 11.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още