IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ и Венецуела са започнали тайни преговори

Процесът е стартирал преди края на петролните санкции

11:23 | 12.04.24 г. 2

Съединените щати и Венецуела са започнали тайни преговори преди приключването на петролните санкции. Представители на Николас Мадуро са се срещнали с представители на Джо Байдън във вторник. Разговорите се случват с посредничеството на Колумбия.

Представителите на САЩ опитват да задържат венецуелския президент Николас Мадуро в преговорите за демократични реформи, докато наближава крайният срок на санкциите срещу петролната индустрия на страната.

Междувременно желязната руда се насочи към седмичен ръст от около 10 на сто заради спекулациите, че китайската икономика може би се подобрява, което повишава перспективите за търсенето.

Банките, включително Goldman Sachs, повишиха прогнозите си за растежа на китайската икономика през тази година, след като фабричната активност и износът се ускориха повече от очакваното. Суровината за производство на стомана претърпя значителен спад през първото тримесечие, потъвайки до под 100 долара за тон, а причина за това са признаците, че световните доставки по море изпреварват търсенето, тъй като Китай се бори с продължаващата криза с недвижимите имоти.

Желязната руда се търгува при 108 долара за тон, цената е към 10:00 часа в Сингапур тази сутрин.

Отвъд океана американският президент Джо Байдън обеща подкрепа за Япония и Филипините, като се ангажира със "задълбочаване на морските връзки и връзките в областта на сигурността". Той увери съюзниците си, че имат покрепата на САЩ, на фона на все по-настойчивите действия на Китай в спорните води на Южнокитайско море.

Вижте останалите новини от емисията във видеото.

Всички емисии от рубриката може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:23 | 12.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
vanaia
преди 3 месеца
Остана ли някой който не е наясно какво се има предвид зад "Представителите на САЩ опитват да задържат венецуелския президент Николас Мадуро в преговорите за демократични реформи"!???? Ама много са загрижени за демокрацията да знаете. . .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
0pk
преди 3 месеца
Добре, а защо трябва да са тайни тези преговори между САШ и Венецуела? И след като са тайни, как така вече всички знаят за тях? :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още