IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Москва предлага на руснаците по 22 хил. долара, за да воюват срещу Украйна

Руските участници във войната общо могат да спечелят до 5,2 млн. рубли през първата си година, при условие че оцелеят

18:26 | 23.07.24 г. 3
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Властите в Москва предлагат да изплатят огромен нов бонус на онези, които желаят да се включат във войната на Русия в Украйна – поредният знак за нарастващ натиск за намиране на достатъчно заместници на войници, убити и ранени на бойното поле, съобщава Bloomberg.

Указ, издаден във вторник от кмета на Москва Сергей Собянин, обеща да плати по 1,9 мин. рубли (22 000 долара) на доброволци, които подписват военни договори. Това е в допълнение към 600-те хиляди рубли, изплащани годишно на месечни вноски от градската управа в допълнение към заплатите и бонусите, предлагани от руското Министерство на отбраната.

Общо, според указа, участващите във войната ще спечелят до 5,2 млн. рубли през първата година, при условие че оцелеят. Средната месечна заплата в столицата миналата година е била около 139 000 рубли, сочат данни на Федералната статистическа служба.

Офертата извежда Москва начело на ускоряващата се надпревара за заплати сред руските региони, които се стремят да привлекат свежи попълнения за армията на президента Владимир Путин на фона на огромните жертви във войната в Украйна, която навлезе в своята трета година.

С желанието на Кремъл да избегне повторението на непопулярната мобилизация на 300 000 резервисти през септември 2022 г., служителите разчитат на парични стимули, за да изпълнят целта за набиране на 250 000 войници тази година.

Според западни оценки руските загуби достигат до 500 000 души от началото на инвазията през февруари 2022 г. Министерството на отбраната на Великобритания заяви, че вероятно има 70 000 убити или ранени руснаци само през последните два месеца, като определи това на най-големите ежедневни загуби от началото на войната.

По това време руската армия продължава да напредва бавно на фронта срещу украинските сили, които постепенно получават нови оръжия за десетки милиарди долари от своите американски и европейски съюзници.

Търсенето на свежи попълнения от страна на военните засилва недостига на работна ръка в руската икономика, което принуждава бизнеса да повишава заплатите, за да се конкурира успешно. Това допринася за спираловидната инфлация в Русия, което кара централната банка да предупреждава, че може да повиши основния лихвен процент, за да се опита да ограничи растежа на цените.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:40 | 23.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Сигурност и отбрана виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
Tikva007
преди 8 минути
*Москва предлага на руснаците по 22 хил. долара, за да воюват срещу Украйна. Руските участници във войната общо могат да спечелят до 5,2 млн. рубли през първата си година, при условие че оцелеят* - 5.2 млн. рубли не са 22 хил. долара, а над 52 хил. евро. Още от тук всичко написано надолу е смррадлив фейк, досущ както (100% и без да се чете, доказано по емпиричен път) е написаното от щатната лъжемазачка на евроатлантически измишльотини - брюкселската зелка Ташка фон дер Тошко унд Мюнхаузен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 1
sssaaa
преди 55 минути
До: zelka007, фekaлен, а колко получаваха вчерашните бишнати в Одеса 18 военни от НАТО? Или викаш, то това е пропаганда от Испански рщвоенен Русофил? Е поне останалите оцелели около 20 човека ще могат да избягат от СВО на НАТО, които ползват Украйна като плацдарм. Я ни кажи страните от НАТО по колко плащат на мобилизираните от автобусните спирки и влачени насила в бусове? Те имат ли право на избор? Доброволно и Демократично ли участват? Не, е ето това е Евроатлантическата ти Демокрация! Нефелен
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
zelka007
преди 1 час
хаха ... кръволока от бункера под кремля , ограден с десетки ПВОта нема спирка ... тия ток немат и яйца по магазините в целата южна рассийка , той рубли им предлага ... :))) ... за бидета и перални да не говорим ... !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още