IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

AT&T разочарова инвеститорите с последните си резултати

Стачка на работниците на компанията попречи на изпълнението на част от целите

16:53 | 23.10.24 г.
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

AT&T отчете почти непроменени приходи от продажби и по-малко нови клиенти на широколентовите си услуги, отколкото анализаторите очакваха за тримесечието. Това разминаване беше предизвикано от стачка на работниците на телекомуникационния гигант, пише Bloomberg.

Приходите са останали почти без промяна, на ниво от 30,2 млрд. долара, като растежът на сегмента с мобилни услуги беше засенчен от по-ниските приходи от оборудване, гласи изявление на компанията. За сравнение, средната прогноза на анализаторите беше за приходи в размер на 30,4 млрд. долара. Компанията е прибавила 226 хил. нетни абонати на оптичен интернет, с което не изпълни пазарните очаквания за 265 390 абонати заради лошото време и прекъсването на работата в югоизточната част на страната.

Цената на акциите се понижи с около 2,6% преди началото на борсовата сесия в Ню Йорк.

По-рано тази седмица Verizon Communications също отчете приходи от продажби за третото тримесечие, които бяха малко под прогнозата на анализаторите заради по-бавния темп на покупки на нови смартфони.

Все пак AT&T е прибавила повече абонати на мобилни услуги през третото тримесечие, отколкото анализаторите очакваха, като продължава добрата тенденция в този сегмент от предходния отчетен период. Телекомът е привлякъл 403 хил. нетни нови абонати на безжични услуги, над прогнозата за 394 600, сочат данни, събрани от Bloomberg.

В допълнение към новите абонати, AT&T е успяла да задържи повечето си клиенти - процентът на оттегляне е по-малко от 1%, съобщава компанията. Базираната в Далас AT&T отчете коригирана печалба от 60 цента на акция, надхвърляйки средната прогноза на анализатори от 57 цента на акция.

AT&T изпревари конкурентите си във внедряването на оптични кабели и сега предлага кабелни широколентови връзки в една трета от страната.

Компанията е привлякла 135 хил. абонати на фиксирани безжични услуги, което е малко под очакваните от анализаторите 147 хил. Нейният продукт Internet Air обаче изостава от тези на конкуренти като Verizon, а AT&T се фокусира повече върху своята водеща оптична мрежа.

Цената на акциите на телекома нарасна с 28% от началото на годината в сравнение с ръст от 37% на T-Mobile и 10% на Verizon. T-Mobile ще отчете резултатите си след приключването на борсовата сесия в САЩ в сряда.

AT&T запази годишната си прогноза, включително за ръст на коригираната печалба преди данъци, такси, лихви и амортизация (EBITDA) от около 3% и коригирана печалба на акция в диапазона от 2,15 долара до 2,25 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:53 | 23.10.24 г.
Най-четени новини
Още от IT и телекомуникации виж още

Коментари

Финанси виж още