IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

А1 подкрепя успешния старт на професионалното развитие на младите таланти в сферата на технологиите

Компанията отбеляза успешното завършване на първото издание на програмата A1 STEMfem Junior и старта на първия A1 Tech Talents клас в специалност „Телекомуникационни технологии“

11:23 | 18.09.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: А1
Снимка: А1

Мисията на А1 да подкрепя професионалния старт на младите таланти в технологиите беше във фокуса на две важни събития в средата на септември. Компанията отбеляза успешното завършване на първото издание на програмата A1 STEMfem Junior и старта на първия A1 Tech Talents клас в специалност „Телекомуникационни технологии“ в партньорство с Висшето училище по телекомуникации и пощи (ВУТП).

Пилотната инициатива A1 STEMfem Junior беше насочена към момичета от 11-и и 12-и клас с интерес към технологиите. Целта на програмата е да вдъхновява и подкрепя ученичките да развиват знанията и уменията си в сферата на природните и математическите науки, и технологиите и да се превърнат в част от следващото поколение жени-лидери в тази област. Участничките преминаха през серия от специализирани обучения, чрез които разшириха своите технически и социални умения. Всяко момиче работи по реални проекти в екип с ментор – дама на ръководна позиция от технологичния екип на А1. Жените-лидери в компанията напътстваха професионално ученичките за навлизането им в технологичния свят. Момичетата имаха възможност да придобият знания, практически опит и увереност, че технологиите са сфера, в която дамите могат да постигнат успех и да оставят своя уникален отпечатък.

Снимка: А1 Снимка: А1

„Програмата A1 STEMfem Junior е инициатива, която има заряда да допринесе младите момичета в България смело да преследват мечтите си за кариера в технологичната сфера. Като жена, която се развива в света на технологиите, за мен инициативата е и лична кауза. Гордея се с участничките, които се осмелиха да направят тази първа крачка, която има потенциала да се превърне в огромен скок за всички момичета в България с интерес към математиката и инженерните науки. Радвам се, че в А1 успяхме да им предоставим тази възможност и с радост ще ги подкрепяме и занапред в кариерната ориентация и следващите им професионални стъпки“, коментира Миглена Узунова-Цекова, старши директор „Човешки ресурси“, А1 България.

В подкрепа на мисията си да развива младите хора в страната А1 стартира и своя клас A1 Tech Talents, в който ще се обучават 23 студенти – първокурсници в специалност „Телекомуникационни технологии“ във Висшето училище по телекомуникации и пощи (ВУТП). Всички те ще имат възможността да се учат пряко от водещите професионалисти от компанията, които да им предадат ценни знания, опит и вдъхновение като техни ментори. По време на събитието Миглена Узунова-Цекова подчерта важността на практическия опит и представи пред младите хора възможността да станат част от екипа на водещия телеком още тази година като стажанти.

По време на церемонията за официалното откриване на академичната година на ВУТП тя връчи и дипломите на отличниците в специалност „Телекомуникационни технологии“ заедно със специални подаръци от компанията за най-изявените студенти. Инициативите са част от мисията на А1 да подкрепя младите хора за успешен старт на професионалното развитие. Компанията провежда целогодишна стажантска програма, Лятна академия за студенти и ученици с отличително представяне и си партнира с водещи университети в страната. Благодарение на успешните политики за развитие на таланти, А1 е носител на сертификат Great Place to Work и е отличавана с редица награди през годините, сред които „Най-добър работодател - Телекомуникации“ на престижния конкурс Career Show Awards 2024.

Последна актуализация: 11:24 | 18.09.24 г.
Най-четени новини
Още от IT и телекомуникации виж още
Финанси виж още