IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Съвети за успешен бизнес - колко е важно да познаваш клиентите си

Ключов за успеха на всеки проект и компания е екипът, заяви предприемачът Ангел Кънчев в разговор с Николай Васев, финалист в конкурса Founders Today

21:50 | 10.10.24 г.
Снимка: Станислав Стоянов
Снимка: Станислав Стоянов

За всяка компания е изключително важно да познава клиентите си и по-конкретно профила на идеалния си клиент - трябва да се проучат и анализират неговите навици и какви канали използва, за да научи за вашия продукт и да стане ваш клиент, и то лоялен клиент. Това заяви Ангел Кънчев, основател на софтуерната компания BRIGHT, в менторска сесия с Николай Васев, главен оперативен директор в Epix AI, която е финалист в конкурса за стартъпи на Investor.bg Fоunders Today.

Кънчев допълни, че дори и само една стъпка на стартъпа да не отговаря на очакванията на клиентите, това бързо може да доведе до негативни реакции, което в днешно време с толкова развити социални мрежи може да има силно отрицателно въздействие.

По думите му ключов за успеха на всеки проект и компания е екипът. "Мислете за екипа като за жив организъм, защото хората в него трябва постоянно да се развиват. В началото екипът е малък, но когато бизнесът се разширява, трябва да се привлекат нови колеги", посочи той и допълни, че доверието в екипа е изключително важно.

Epix AI измерва биологичната възраст и риска от болести, свързани със стареенето, на базата на биохимия, генетика и епигенетика, в сътрудничество с клиники за превантивна грижа. Стартъпът тръгва от България, но цели да се разрасне в Европа и света.

"Ние използваме по-задълбочени генетични тестове от обикновените компании за ДНК секвениране", подчерта Николай Васев. По думите му иновацията на компанията му се състои в това, че използва изкуствен интелект, за да измери биохимията около даден генетичен код, за да прецени дали човек е напът да активира дадена генна предразположеност. "Дали тази експозиция ще се изрази, зависи от биохимията около нашето ДНК и тя е свързана с начина ни на живот и околната среда", поясни той.

"Измерваме докъде сте стигнали с експресията на гените, които ви предразполагат към болести, като мерим и биологичната ви възраст", каза Васев и даде за пример дебата между Доналд Тръмп и Джо Байдън, които имат само четири години разлика, но в дебата тя изглеждаше по-голяма.

Освен това ние наистина сядаме с нашите клиенти и им обясняваме резултатите, изтъкна Васев.

Двамата коментираха и добавената стойност на изкуствения интелект (AI) за бизнеса.

Васев поясни, че благодарение на тази технология Epix AI е в състояние да предотврати катастрофални последици за здравето на хората, като даде пример с диабет тип 2. Компанията е в състояние да измери дали даден човек е предразположен към заболяването и дали не е започнал да го развива, като по този начин може да се действа превантивно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:49 | 10.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Стартъпи виж още

Коментари

Финанси виж още