IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Robinhood започва обратно изкупуване на акции за 1 млрд. долара

Програмата ще продължи от 2 до 3 години

09:15 | 29.05.24 г. 1
Снимка:  Spencer Platt/Getty Images
Снимка: Spencer Platt/Getty Images

Приложението за търговия Robinhood Markets стартира първата си програма за обратно изкупуване на акции в четвъртък, заявявайки, че ще изкупи книжа на стойност 1 млрд. долара, опитвайки се да се разрасне отвъд фазата си на стартъп, съобщава Ройтерс.

Компанията, известна най-вече като основно приложение за трейдърите на дребно, въвежда серия от нови функции, за да се погрижи за търсенето на по-усъвършенствани продукти от клиентите.

Обратното изкупуване подчертава, че Robinhood възприема подобен подход, за да печели инвеститори, които може да търсят признаци за зрялост, подкрепяйки 11-годишната компания. Обратните изкупувания обикновено се свързват с по-стари компании.

Покупките ще бъдат изпълнени в рамките на 2- до 3-годишен период, започвайки от третото тримесечие, заяви Robinhood. Акциите поскъпнаха с 4,3% до 21,34 долара за брой в следпазарната търговия във вторник и са напът да започнат сесията в сряда на най-високото си ниво от декември 2021 г., ако сегашният ръст се задържи.

Компаниите често купуват обратно акции, когато вярват, че са подценени. Книжата на Robinhood са поскъпнали с почти 61% от началото на годината, но цената им все още е с 58% по-ниска от върха им от август 2021 г.

Оттогава насам компанията подсили услугите си. По-рано този месец тя заяви, че над 1 млн. клиенти са се присъединили към списък с чакащи за кредитна карта, която въведе за потребителите със златен абонамент през март.

Освен това въведе пенсионна сметка в края на 2022 г. и се очаква да стартира търговия с фючърси и индексни опции по-късно тази година.

Основният му бизнес с търговия също отбелязва възстановяване през последните тримесечия, тъй като надеждите за меко кацане на икономиката на САЩ насърчават клиентите да се върнат към рискови активи като акции и крипто.

Печалбата на компанията надхвърля пазарните очаквания вече осем последователни тримесечия, показват данни на LSEG.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:16 | 29.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Стартъпи виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 0
RoyBatty
преди 1 месец
Бъъългарии юнаааци!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още