IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SeedBlink пусна цялостна платформа за управление на собствен капитал и инвестиции

Иновативните решения ще улеснят управлението на инструменти за дялово участие в технологичния сектор в Европа и България

12:00 | 29.05.24 г.
Снимка: Christian Dubovan on Unsplash
Снимка: Christian Dubovan on Unsplash

SeedBlink пуска нова цялостна платформа за управление на собствен капитал и инвестиции, съобщиха от компанията. Решението предоставя на европейските технологични стартъпи, включително и българските, и на заинтересовани страни възможност за управление и търгуване на собствен капитал чрез комбинация от технологична инфраструктура, финансови услуги и мрежово покритие.

Платформата предоставя достъп до разнообразни възможности за финансиране и осигурява дялово участие на инвеститори. По този начин се издига дяловото участие и набирането на средства на следващото ниво, обясниха от компанията.

Иновативните решения дават възможност на стартъпите да ускорят растежа си на всеки етап от развитието. От основаването си през 2020 г. насам SeedBlink зае позицията си на ключов играч в европейското пространство за технологични инвестиции и управление на собствен капитал.

„С утвърждаването на Европа като важен център за технологични иновации ние ставаме свидетели на динамична инвестиционна среда, придружена от предизвикателствата на все още многообразната регулаторна рамка. Платформата на SeedBlink е от водещо значение, защото движи технологиите напред и намалява сложността, превръщайки ни в ключов катализатор за растеж в цяла Европа, включително и в България“, посочи Ангел Хаджиев, регионален директор за Югоизточна Европа в SeedBlink.

Чрез подход, базиран на данни и изкуствен интелект, обединената, цялостна платформа на SeedBlink за управление на собствен капитал и инвестиции включва четири ключови услуги.

SeedBlink Equity е комплексен модул, който включва управление на структури на собствеността, планове за притежание на акции от служителите, съобразени с местната среда. Наскоро в България беше пуснат „ESOP Design” – първото цялостно решение за възнаграждение на служители в стартъпи чрез дялове от тях, съобразено със специфичната правна и данъчна среда у нас. Програмата е разработка в сътрудничество с българското Адвокатско дружество "Гугушев и партньори".

Чрез SeedBlink Equity се извършват симулации за управление на портфейла, наред с услуги, които помагат на компаниите да управляват ефективно и прозрачно дяловете си и да вземат стратегически обосновани решения.

С помощта на SeedBlink Ventures се ускорява набирането на средства за водещите технологични стартъпи. Те получават професионални насоки, инструменти, инвестиционни механизми и се запознават с подходящи фондове за рисков капитал и инвеститорска мрежа, които включват българските Eleven Ventures, LAUNCHub Ventures, Silverline Capital, Morningside Hill, Vitosha Venture Partners и Sofia Angels Ventures.

SeedBlink Syndicates позволява на ангелите инвеститори и основателите да обединяват и разпределят капитал в рамките на собствените си мрежи, като насърчават възможностите за съвместни инвестиции.

SeedBlink Secondaries улеснява търговията на дялове, предлага ранна ликвидност на придобитите акции и подпомага стратегиите за диверсификация на портфейла.

Цялостната платформа за собствен капитал и инвестиции на SeedBlink дигитализира, автоматизира и централизира операциите, оптимизира инвестиционния процес и процесите, свързани с управлението на собствен капитал.

Очакванията на SeedBlink са платформата допълнително да улесни управлението на инструменти за дялово участие като ESOP, което ще позволи на все повече стартъпи да възприемат тези планове.

Резултатите от дейността на SeedBlink се измерват с над 1 милиард евро в собствени активи, 374 милиона евро инвестиции в стартъпи, мобилизирани за над 350 компании от 15 държави, сред които българските Dronamics, Alcatraz AI, Swipe, SoCyber и FlatAway. Над 4 хиляди са компаниите, регистрирани за управление на собствен капитал.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:01 | 29.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Стартъпи виж още

Коментари

Финанси виж още