IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За пети път Dare to Scale ще води предприемачи по пътя към успеха

Тази година в програмата за растеж на Endeavor е предвидено място и за проекти на социални предприемачи

20:30 | 21.04.23 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Всяко едно издание на Dare to Scale се стреми да се адаптира към новите външно фактори и предизвикателства. От 2019 г. насам през програмата са минали 43 компании като се наблюдава все по-голямото желание и подготвеност на стартъпите да излизат на чужди пазари и ползват външно финансиране. Има измерими успехи като все повече компании, участвали в програмата, инвестират една в друга или оформят стратегически партньорства. Това коментира Диляна Хараланова, маркетинг мениджър, Endeavor България.

 „Благодарение на програмата за растеж на Endeavor Dare to Scale успяхме да отразим проблемите с болките на растежа и да вземем правилните решения“, посочи от своя страна Михаил Димитров, основател на Swipe.bg и разкри, че в партньорство с PricewaterhouseCoopers вече е създаден модел за направление, насочено към корпоративния сегмент, което дава „изключителни резултати“.

Диляна Хараланова добави, че партньорството на Dare to Scale с PwC ще продължи и ще се надгражда и тази година след добрия отзвук през 2022 г.

„Петото издание на Dare to Scale, програмата за растеж на Endeavor, отвори на 10 април - кандидати ще се набира до 30 април, финалната кохорта ще бъде обявена през юни след интервютата през май, а самата програма започва през септември“, съобщи Иво Атанасов, програмен мениджър на Dare to Scale.

Той напомни, че в конкурса могат да кандидатстват компании с приходи от поне 200 хил. лв. през миналата година, с регистрация в България и с до 150 служители. По думите му много е важно да има печеливш бизнес модел, доказан продукт на пазара, защото ще се подбират компании на сходен етап от тяхното развитие, за да се възползват напълно от обученията и менторствата в програмата.

"Тази година сме предвидили отворено място за социални предприемачи. Те имат същите болки на растежа като стартиращите компании и се стремим да привлечем поне една подобна организация", добави Атанасов.

Хараланова отбеляза, че идеята е да се насърчават предприемачите, да са проактивни, да обменят идеи. "Вярваме, че това е успешният път на един предприемач – вече като е успешен да предаде знанията на следващото поколение", посочи тя.

Какво привлича стартъпите към Dare to Scale?

Целия разговор може да гледате във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да намерите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:31 | 21.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Стартъпи виж още

Коментари

Финанси виж още