IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Китайската Deep Blue Aerospace скоро ще пусне билети за космически туризъм

Засега на ранна преднина в сектора се радват американски компании

09:37 | 24.10.24 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Pexels.com
Снимка: Pexels.com

Китайският стартъп Deep Blue Aerospace заяви, че ще продаде първите си два билета за места в ракета, която през 2027 г. ще отведе пътници в космоса, предава Ройтерс. Компанията ще таксува по 1,5 млн. юана (211 хил. долара) за преживяването.

Deep Blue Aerospace ще пусне билетите в продажба в четвъртък и планира да предложи още следващия месец. Пътниците ще бъдат част от суборбитален полет, което означава, че ракетата ще достигне космоса, но няма да влезе в орбита.

Индустрията на търговските пътнически полети е в начален етап на развитие, а американски компании като Blue Origin и SpaceX се радват на ранна преднина.

Deep Blue Aerospace заяви, че ракетите за многократна употреба са от решаващо значение за намаляване на високите разходи за изстрелване, които ограничават широкомащабната комерсиализация на космическия туризъм. Тя твърди, че планира да извади ракета носител от орбита през първото тримесечие на 2025 г.

Други китайски компании обявиха планове да навлязат в сектора на космическия туризъм. През май подкрепяната от държавата CAS Space сподели, че ще започне полети за космически туризъм до 2028 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:37 | 24.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 11
khao
преди 1 ден
До: Ckъcaнa_Ушaнka така е, но като ви гледам как мълчите, май изобщо малллоумната дружина не слуша, хахахаха ... а не сте останали без манджа, всеки месец си взимате помощите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 13
khao
преди 1 ден
До: cyclop да устойчиво е, не е нужно да ни доказваш мааалоумието си под всяка статоя... знаем те!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 2
Ckъcaнa_Ушaнka
преди 1 ден
До: cyclop, ще ти казват каквото си искат, ще правят каквото си искат, а ти ще слушкаш и мълчиш, защото иначе няма манджа!! Абе изобщо - маматаситрака
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 16 rate down comment 3
cyclop
преди 1 ден
Това екологично и устойчиво ли е. Щото на мен ми казват че моята кола разваля времето.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още