IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

BlackBerry изследва опциите за бизнеса си Cylance

Компанията засилва фокуса си върху области с растеж

16:24 | 17.10.24 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

BlackBerry прогнозира печалба за следващата си фискална година, която се оказа над прогнозата на анализаторите. Освен това заяви, че проучва опции за своя бизнес Cylance, което изпрати цената на акциите на канадската компания с повече от 4% нагоре в сряда, предава Ройтера.

В презентация за деня на инвеститора BlackBerry посочи, че се стреми да пренасочи разходите към области с висок растеж от Cylance, която изисква значителни нива на инвестиции и е изправена пред засилена конкуренция.

Компанията очаква Cylance, която използва машинно обучение за предотвратяване на пробиви в сигурността, да отчете коригирана загуба от 51 млн. долара за настоящата фискална година.

BlackBerry – някога доминиращ играч на пазара на смартфони – премина към продажбата на софтуер за устройства и автономни автомобили и придоби Cylance през 2019 г. за 1,4 млрд. долара.

Канадската компания заяви, че планира да насочи повече от средствата си към бизнесите си за сигурни комуникации и интернет на нещата, тъй като и двата са рентабилни и са ключови двигатели на растежа ѝ.

Компанията е в процес на отделяне на бизнеса с интернет на нещата и този за киберсигурност в две напълно независими подразделения. През юли BlackBerry нае Тим Фут за свой финансов директор.

Фирмата прогнозира, че за фискалната 2026 г. печалбата ѝ преди данъци, лихви, обезценка и амортизация (EBITDA) ще е между 50 млн. и 60 млн. долара спрямо очакваните от анализаторите 47,8 млн. долара.

Освен това компанията запази настоящата си прогноза за приходите за между 591 млн. и 616 млн. долара и EBITDA, която да нарасне до 10 млн. долара.

BlackBerry очаква приходите ѝ от интернет на нещата да бъдат в диапазона от 225 млн. до 235 млн. долара през фискалната 2025 г. спрямо 215 млн. долара за миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:20 | 17.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още