IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Meta разширява производството на очилата си със смесена реалност

Компанията планира да увеличи инвестициите си във Виетнам

12:12 | 01.10.24 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Meta Platforms заяви, че ще разшири инвестициите си в иновации в изкуствения интелект (AI) във Виетнам, включително в производството на най-новите си очила със смесена реалност от 2025 г. Това е най-новият опит на компанията да засили присъствието си в страната, предава Ройтерс.

Новината беше обявена по време на посещение на президента на Meta по глобалните въпроси Ник Клег във Виетнам, само седмица след срещата му с виетнамския президент То Лам в Ню Йорк.

„Започвайки от 2025 г., Meta ще разшири производството на най-новото си устройство със смесена реалност Quest 3S във Виетнам“, коментира Клег в изявление.

Meta не е отговорила на запитването на Ройтерс за коментар относно размера на инвестицията и досегашните ѝ операции във Виетнам. Освен това не уточнява дали производството се извършва през поддоставчици.

Meta има десетки милиони потребители на социалната си мрежа Facebook във Виетнам.

„Виетнам продължава да е важна страна за Meta. Милиони малки бизнеси и потребители разчитат на нашите платформи“, коментира Клег.

Meta също така заяви, че скоро ще започне да тества Meta AI на виетнамски.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:12 | 01.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още