IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Манчестър създава нов район за наука и технологични иновации

Проектът е на стойност 2,3 млрд. долара

12:55 | 28.09.24 г.
Снимка: Pexels.com
Снимка: Pexels.com

Град Манчестър в северната част на Англия даде начало на първата фаза от проект за център за научни и технологични компании на стойност 1,7 мрд. паунда (2,3 млрд. долара), част от мащабен проект, управляван от университети и инвеститори от частния сектор, предава Ройтерс.

Иновационен район Sister в бившия градски център на Университета на Манчестър предвижда 2 млн. квадратни фута (186 хил. квадратни метра) търговско пространство и 1500 нови жилища, като има за цел да повиши статута на града като научен и технологичен център.

Университетски градове като Оксфорд, Кеймбридж и Манчестър създават среда, в която инвеститорите могат да бъдат на разположение, за да си партнират със стартъпи. Това е тенденция, която новото британско лейбъристко правителство иска да продължи, за да привлича повече частни инвестиции, така че да помогне за подобряването на обществените услуги и инфраструктурата на страната.

15-годишният Sister Project е съвместно предприятие между Университета на Манчестър и Bruntwood SciTech – компания, която е собственост на имотната Bruntwood, Legal and General и Greater Manchester Pension Fund, като ще получи обща инвестиционна стойност при завършване от 1,7 млрд. паунда.

Първият наемател – инвестиционната компания, занимаваща се с климатични технологии, Sustainable Ventures, ще се премести в Renold Building на въпросния обект през ноември.

„Това е важен момент за Манчестър“, коментира Бев Крейг, лидер на Градския съвет на Манчестър.

Sister е част от финансираната от правителството инвестиционна зона Greater Manchester, която използва 160 млн. паунда публични средства, за да помогне за привличането на бизнес в града през следващото десетилетие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:56 | 28.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още