IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Shelly Group представи нов набор от иновативни IoT решения на IFA 2024

Първият Matter сертифициран продукт на компанията - Shelly Plug S MTR Gen3, приложенията на Shelly X, линията Powered by Shelly и още редица иновации посрещнаха посетителите на изложението

11:17 | 13.09.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Shelly Group
Снимка: Shelly Group

Shelly Group AD - водещ доставчик на IoT продукти и решения за интелигентни сгради и домове, разкри редица вълнуващи иновации на IFA 2024, най-голямото изложение за потребителска електроника и домакински уреди в света. 

След официалното представяне на Shelly X през май 2024 г. участниците на IFA могат да се докоснат на живо до усъвършенстваната модулна система на Shelly за пръв път. Компактният хардуерен модул на Shelly X позволява на производителите да добавят допълнителни смарт функции към своите устройства и уреди. Чрез интегрирането на Shelly X компаниите получават достъп до екосистемата на Shelly и се възползват от различни бизнес предимства. Модулът позволява интеграция в собствените платформи на производителя, работа само на локално ниво, достъп до Shelly Cloud и съвместимост с над 100 системи за управление на умен дом. 

Снимка: Shelly Group Снимка: Shelly Group

„Постоянно растящите нужди на клиентите и партньорите ни движат развитието на иновациите в компанията напред. Радваме се, че сме крачка пред конкурентите с разширяването на бизнес сегментите ни и обогатеното ни портфолио. Shelly Group е на прага на още по-решителни иновации благодарение на Shelly X и новата продуктова линия Powered by Shelly. Официалното обявяване на Shelly X беше последвано от огромен интерес от много производители, които искат да интегрират технологията ни и да подобрят своите продукти.“, коментира Димитър Димитров, съосновател и главен изпълнителен директор на Shelly Group.

„На изложението IFA 2024 представяме още едно изключително подобрение както по отношение на продуктовата гама, така и във връзка с разширяването на дейността на различни пазари с Shelly X. Подобна диверсификация в портфолиото на Shelly Group позволява не само да генерираме приходи от различни източници, но и да обогатим иновационните си способности, като предложим цялостни IoT решения на партньорите и клиентите ни“, допълва Волфганг Кирш, главен изпълнителен директор на Shelly Group.

Снимка: Shelly Group Снимка: Shelly Group

Умният щепсел Shelly Plug S MTR Gen3 е първият продукт на компанията с Matter сертификация, проектиран за безпроблемна интеграция в екосистемата на умния дом на всеки потребител. Той позволява контрол и наблюдение от разстояние на използваната енергия от всички свързани уреди, като осигурява съвместимост с широк спектър от платформи. Този обединяващ индустрията стандарт е обещание за надеждна и сигурна свързаност. Matter сертификатът позволява повече връзки между устройствата, опростява разработката за производителите и увеличава съвместимостта за потребителите. Със своя компактен и елегантен дизайн Shelly Plug S MTR Gen3 се вписва дискретно във всеки контакт, осигурявайки минимална намеса в жилищното пространство на потребителите. Една от ключовите характеристики на щепсела е възможността да следи потреблението на енергия в реално време, като подпомага енергийната ефективност.

По време на IFA 2024 Shelly Group разкри и приложенията на продуктовата линия Powered by Shelly, базирана на интегрирането на модула Shelly X в съществуващи устройства. Предимство на линията е нуждата от минимални промени в съществуващите процеси на производителя. Поведението на потребителите, автоматизациите и споделените данни могат лесно да бъдат адаптирани с помощта на елементарни скриптове към устройствата.

Дългоочакваният Shelly DALI Dimmer Gen3 също беше премиерно представен на технологичното изложение. Shelly DALI Dimmer Gen3 се отличава с управление на висок клас осветителни тела и възможността за интеграция във вече съществуващата Shelly екосистема. Shelly DALI Dimmer Gen3 се интегрира в KNX системи, предлагайки мощно и икономично решение за разширяване на всяка съществуваща конфигурация. Предоставяйки възможност за безжично добавяне, той елиминира нуждата от окабеляване, намалявайки времето и разходите за монтаж.

Тези и още редица нови продукти бяха представени от Shelly Group в рамките на IFA 2024.

Последна актуализация: 11:18 | 13.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Новини и анализи виж още
Финанси виж още