IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Google ще отвори втори център за данни в Латинска Америка

Инвестицията ще бъде на стойност над 850 млн. долара

23:02 | 30.08.24 г.
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Google обяви, че ще отвори втори център за данни в Латинска Америка в уругвайския град Канелонес и ще инвестира повече от 850 млн. долара в него, предава Ройтерс.

През 2015 г. Google отвори първия си център за данни в Латинска Америка в близост до Сантяго, столицата на Чили. Тя инвестира първоначална сума от 150 млн. долара в центъра за данни и похарчи допълнителни 140 млн. долара за разширяването му през 2018 г.

„Надяваме се, че нашият нов център за данни в Канелонес ще има значителен принос за професионалното и технологично развитие на Уругвай и целия регион“, посочва Google в публикация в блога си.

В четвъртък Ройтерс писа, че Google обмисля изграждането на голям център за данни в близост до град Хошимин във Виентам и че центърът ще бъде готов през 2027 г.

През април Google обяви инвестиция от 3 млрд. долара в създаването на център за данни в Индиана и разширяване на други във Вирджиния. Освен това през май технологичният гигант заяви, че ще инвестира 2 млрд. долара в Малайзия, за да разработи първия си център за данни и Google Cloud регион в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:03 | 30.08.24 г.
Най-четени новини
Още от Новини и анализи виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още