IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Анализатор: Дългосрочните перспективи пред Nvidia остават положителни

Компанията доказа, че може да връща доверието на инвеститорите, посочи Юлиян Бонзов, дилър във "Варчев Финанс"

12:54 | 29.08.24 г.

Дългосрочните перспективи пред Nvidia остават положителни, тъй като очакванията за цената на акцията след година са за ръст от 16% на нива около 146 долара от сегашните 125 долара. Това коментира Юлиян Бонзов, дилър във "Варчев Финанс", в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

Тримесечната прогноза на Nvidia от сряда вечерта не успя да отговори на високите очаквания на инвеститорите, които предизвикаха главозамайващо поскъпване на акциите ѝ, залагайки милиарди на бъдещето на генеративния изкуствен интелект (AI). Акциите на производителя на чипове поевтиняха с почти 7% в следборсовата търговия, изтривайки 200 млрд. долара от пазарната му капитализация и натежавайки върху акциите на други производители на чипове. Отчетът се разглежда като „ден за разплата“ за технологичния сектор и резултатите бяха третирани като смесени въпреки главоломния растеж и печалбата.

По думите на Бонзов Nvidia остава компания със солиден фундамент, добър бизнес и високи маржове на печалба, което „би трябвало да продължи да води ръста в цените".

„Въпреки че отчетът на Nvidiа надхвърли очакванията във всяко едно отношение цената на акциите спадна с над 7% в следборсовата търговия. Причината за това е не толкова силната прогноза за третото тримесечие - темпът в ръста на приходите ще се забави и това не нещо, с което инвеститорите в Nvidia са свикнали", посочи Бонзов.

По думите му компанията доказа през август, че може да връща доверието на инвеститорите, като възстанови близо 1 трилион долара стойност само за три седмици след спада в началото на месеца.

Целия коментар може да гледате във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Разговорът не е предпоставка за взимане на инвестиционно решение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:54 | 29.08.24 г.
Най-четени новини
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още