IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ОАЕ иска достъп до задържания основател на Telegram

Властите на страната са поискали от Франция да им осигури достъп до Дуров

15:00 | 27.08.24 г. 3
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Обединените арабски емирства (ОАЕ) са поискали от френските власти да получат достъп до задържания основател на Telegram Павел Дуров, който е гражданин на държавата от Персийския залив, пише Bloomberg.

ОАЕ „следи отблизо случая“, гласи изявление на външното министерство на страната. Осигуряването на „всички необходими консулски услуги“ на Дуров е „спешно“.

 

 

По-рано руското посолство във Франция поиска достъп до Дуров, който е роден в Санкт Петербург и е живял в Русия до 2013 г. Дуров също така е гражданин на Франция.

Сега Дуров живее в Дубай и там е базирана Telegram, която има около 900 млн. активни потребители месечно. През последните години правителството на ОАЕ улесни чужденците да получат дългосрочно пребиваване и също така даде гражданство на малък брой високопоставени или богати лица.

Дуров беше задържан във Франция по обвинения, че чат услугата не се е справила с престъпността в платформата.

Френското разследване твърди, че той е отказал да помогне на властите да проведат законно следене на заподозрени, позволил е продажбата на материали, включващи сексуално насилие над деца, и е подпомогнал и съучаствал в трафик на наркотици.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:02 | 27.08.24 г.
Най-четени новини
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 1
гъбко
преди 42 минути
До: 0pk Някакъв голям ценител на демокрацията сте явно. Дет се вика демокрацията може да си сверява часовника по Вас!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
гъбко
преди 43 минути
До: 0pk Като не Ви харесва Европейската градина, идете в Северно Корейската такава. Там разстрелват ако гледате южно корейски сериали например. Не дай си Боже да искате да излезете от градът си. И семейството Ви ще разстрелят. Между другото този е отказал да съдейства на властите да проследяват разпространители на детска пopнография. През неговата платформа бяха организирани серия от атентати в Европа с взривове във Франция, Испания, Италия. Нарича се съучастничество в криминално престъпление.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 5
0pk
преди 1 час
Над европейската райска градина, изпълнена с миризма на демокрация, слънцето на свободата бавно залязваше. :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още