IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

GoPro ще съкрати около 15% от служителите си

Компанията изпълнява план за преструктуриране

08:16 | 20.08.24 г.
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Производителят на екшън камери GoPro заяви, че ще съкрати около 15% от работната си сила тази година като част от план за преструктуриране за намаляване на оперативните разходи, предава Ройтерс.

Компанията очаква да поеме такси в диапазона от 5 до 7 млн. долара за плана за преструктуриране, парични разходи от 1 млн. долара ще бъдат признати през третото тримесечие, а около 4 до 6 млн. долара - през четвъртото тримесечие на 2024 г.

Очаква се съкращенията, обхващащи около 139 работни места, да започнат през третото тримесечие и да приключат до края на 2024 г.

Цената на акциите на компанията, която имаше 925 служители на пълно работно време към края на второто тримесечие, завършило на 30 юни, се повиши с 1,5%, след като съкращенията бяха обявени.

По-рано този месец GoPro отчете приходи от 186 млн. долара за второто тримесечие, което е с 22,7% по-малко спрямо същото тримесечие на миналата година, както и оперативни разходи за 103 млн. долара, които са се увеличили с 5% на годишна база.

През май Комисията за международна търговия на САЩ заяви, че започва разследване на твърденията на GoPro, че патентите за нейните камери, системи и аксесоари са били нарушени от китайската фирма Arashi Vision, тъй като фирмата е внасяла подобни продукти в Съединените щати.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:16 | 20.08.24 г.
Най-четени новини
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още