IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Южнокорейските производители на чипове Rebellions и Sapeon ще се слеят

Въпреки че структурно Sapeon ще погълне своя партньор, името на обединението ще бъде Rebellions

11:00 | 18.08.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Южнокорейските производители на чипове с изкуствен интелект (ИИ) Rebellions Inc. и Sapeon Korea Inc. подписаха окончателно споразумение за сливане, съобщава Ройтерс, цитирайки частните компании.

Те обявиха преговори за сливане през юни. Сделката е последният опит на южнокорейските компании да предизвикат глобалните лидери в сферата на чипове с ИИ като Nvidia.

Въпреки че структурно Sapeon ще погълне своя партньор, името на обединението ще бъде Rebellions, съобщава Korea Herald.

Съоснователят и главен изпълнителен директор на Rebellions Парк Сун-хюн, който ръководи бързия растеж на стартъпа, ще отговаря за управлението.

„Това сливане стана възможно благодарение на силната решителност и подкрепата на инвеститорите и основните бизнес партньори на двете компании“, посочва Парк. „Започваме истинската игра и ще демонстрираме силата си като водеща корейска фирма във войната за чиповете с ИИ, която е по-интензивна от всякога“, добавя той.

Акционерите на Sapeon включват най-голямата телекомуникационна компания в Южна Корея SK Telecom и вторият по големина в света производител на чипове за памет SK Hynix.

През юли Rebellions си осигури инвестиция от 15 млн. долара от Wa'ed Ventures, подразделение за рисков капитал на Saudi Aramco. От Rebellions казват, че това е довело общото му финансиране до над 225 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:57 | 18.08.24 г.
Най-четени новини
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още