IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Сделката на Synopsys за 35 млрд. долара с Ansys привлече интереса на британския регулатор

Органът за конкуренцията и пазарите все още не е започнал официално разследване на сделката

15:46 | 12.08.24 г.
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Британският орган за защита на конкуренцията съобщи в понеделник, че проучва дали придобиването на Ansys от производителя на софтуер за проектиране на чипове Synopsys ще засегне конкуренцията във Великобритания.

Органът за конкуренцията и пазарите все още не е започнал официално разследване на сделката, предаде Ройтерс.

През януари производителят на софтуер за проектиране на чипове Synopsys разкри плана си да придобие Ansys, чийто софтуер се използва при създаването на широк спектър от продукти - от самолети до тенис ракети, използвани от играчи като Новак Джокович, в сделка за 35 млрд. долара в брой и акции.

Synopsys е специализирана в създаването на инструменти за проектиране на чипове, които допълват софтуера на Ansys за оценка на по-широки електронни системи, които включват тези чипове.

Въпреки това предложеното сливане породи загриженост сред анализаторите за потенциални регулаторни предизвикателства във вече консолидирания сектор на бизнес софтуера.

През май Synopsis, която си сътрудничи с големи производители на чипове, като например Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. и Intel, заяви, че китайските регулаторни органи са поискали съдействие при проверката на сделката.

Въз основа на коментарите, получени по време на процеса на събиране на информация, надзорният орган или ще насочи сделката към фаза 1 на проучване, или ще я освободи от всички опасения, свързани с конкуренцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:46 | 12.08.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още