IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Почина бившият главен изпълнителен директор на YouTube Сюзън Войчицки

Войчицки, една от най-изявените жени в технологичния сектор, се оттегли от ролята си в YouTube през 2023 г.

15:08 | 10.08.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Hollie Adams/Bloomberg
Снимка: Hollie Adams/Bloomberg

Сюзън Войчицки, бивш главен изпълнителен директор на YouTube и един от първите служители на Google, почина на 56-годишна възраст след две години борба с рак, предаде БГНЕС.

Съпругът ѝ Денис Тропър съобщи новината за смъртта ѝ във Facebook:

"С дълбока тъга споделям новината за кончината на Сюзън Войчицки. Любимата ми, моя съпруга от 26 години и майка на петте ни деца, ни напусна днес след две години живот с недребноклетъчен рак на белия дроб."

Главният изпълнителен директор на Google, Сундар Пичай, написа в X: "Невероятно натъжен съм от загубата на скъпата ми приятелка Сюзън след две години живот с рак. Тя е в основата на историята на Google, както никой друг, и е трудно да си представим света без нея."

Войчицки, една от най-изявените жени в технологичния сектор, се оттегли от ролята си в YouTube през 2023 г. Тя заемаше позицията в продължение на девет години, като заяви, че иска да "започне нова глава, фокусирана върху семейството, здравето и личните проекти, които са ѝ страст".

"Това ще бъде едно от най-добрите решения в живота ми", написа Войчицки, когато обяви напускането си.

Преди това тя беше старши вицепрезидент по рекламните продукти в Google и стана главен изпълнителен директор на YouTube през 2014 г. По-рано Войчицки е работила в Intel и Bain & Company.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:09 | 10.08.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още