IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Siemens записа добри резултати благодарение на бизнесите си в софтуер и електрификация

Компанията потвърди годишната си прогноза

11:56 | 08.08.24 г.
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Германският индустриален технологичен гигант Siemens отчете по-висока от очакваното оперативна печалба и потвърди годишната си прогноза, пише CNBC.

Индустриалната печалба е достигнала 3 млрд. евро през тримесечието до края на юни, което е с 11% повече от същото тримесечие година по-рано. Сумата също така е над консенсусната прогноза.

Цената на акциите се понижи с 0,76% в 8:27 ч. местно време в Лондон днес.

Siemens приписва растежа си за третото тримесечие на силното търсене на нейните решения в сферата на електрификацията и индустриалния софтуер, но подчерта, че бизнесът с автоматизация остава „предизвикателен“.

През тримесечието е имало „изключително висок ръст на поръчките на софтуерния бизнес, подкрепен от спечелването на редица големи договори за лицензиране на софтуер“, обяви компанията, като растежът на рентабилността компенсира значително спада на печалбата в сегмента за автоматизация.

При представянето на предходния си отчет Siemens подчерта, че ще има значително забавяне на бизнеса ѝ с автоматизация.

Компанията потвърди прогнозата си за цялата фискална година, но отбеляза, че се очаква ръстът на приходите на Siemens Group да е в долната част на очаквания диапазон от 4-8%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:56 | 08.08.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още