IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Резултатите на eBay показват стабилно търсене на стоки на старо

Потребителите са ориентирани към по-евтини продукти втора употреба или такива с по-голяма стойност

10:20 | 01.08.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

EBay надмина очакванията на Wall Street за приходите и печалбата си за второто тримесечие, подкрепена от силното търсене на стоки втора употреба, изгодни автомобилни части и аксесоари, предава Ройтерс.

Приходите от продажби на гиганта в електронната търговия обаче се оказаха под прогнозите на анализаторите, сигнализирайки за ефектите от проблемната икономика.

Стратегическият фокус върху специализирани категории, като автомобилните части, колекционерски предмети и луксозни аксесоари, се оказа устойчив на фона на икономическите затруднения. Той обаче ѝ помага да се изправи срещу силната конкуренция от страна на Amazon.com и китайската Alibaba Group Holding.

Добрите резултати за второто тримесечие бяха отчетени, след като потребителите започнаха да търсят повече ориентирани към стойността опции, обикновени стоки и колекционерски предмети с оглед на по-високите лихви по заемите.

EBay обучава модели с генеративен изкуствен интелект (AI) и в момента ги използва, за да продава модни продукти. Компанията очаква да обучи моделите допълнително, за да обхване и други категории, заяви главният изпълнителен директор Джейми Яноне при представянето на финансовия отчет.

Въпреки че приходите на eBay за второто тримесечие от 2,57 млрд. долара надминаха очакванията, нейната прогноза за между 2,5 млрд. и 2,56 млрд. долара приходи за периода от юли до септември до голяма степен се оказа под тази на пазара, сочат данни на LSEG.

Прогнозата за коригираната печалба на акция за текущото тримесечие е за между 1,15 и 1,20 долара, като е над средната на анализаторите за 1,13 долара.

Анализаторите очакват подобряващите се икономически перспективи за годината, с поне едно намаление на лихвените проценти и по-силно потребителско доверие, да стимулират продажбите на платформата за електронна търговия.

Като се изключат някои елементи, eBay отчете печалба от 1,18 долара на акция, в сравнение с прогноза за 1,13 долара на акция.

Брутният обем на стоките - внимателно следен показател, който обхваща общата стойност на продадените продукти - се е повишил с 1% до 18,4 млрд. долара през второто тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:32 | 01.08.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още