IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Twitch продължава да е нерентабилна 10 години след придобиването си от Amazon

Служителите на компанията се опасяват, че ще последват нови съкращения

17:02 | 29.07.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Американският интернет гигант Amazon не е получил почти никаква възвръщаемост от инвестицията си от близо 1 млрд. долара за придобиването на стартъпа за предаване на видео на живо Twitch Interactive, въпреки че оттогава е минало цяло десетилетие, пише The Wall Street Journal.

Източници, включващи бивши и настоящи кадри на компанията, твърдят, че Twitch продължава да не генерира печалба, въпреки че стана изключително известна. Същевременно документи, разгледани от медията, показват, че най-заможните потребители плащат все по-малко. Не на последно място данни на трети страни разкриват, че ръстът на броя на новите потребители и ангажираността са се забавили.

На вътрешно ниво са се появили опасения, че звеното ще достигне до момент, в който продуктите му ще бъдат загърбени, независимо от това колко усилия са положени за тях, а причината за това ще е, че не са отговорили на очакванията.

Всичко това кара много от служителите да се притесняват, че ще последват нови съкращения на работници, след двата кръга на съкращения, които компанията осъществи миналата година.

Компанията обаче твърди, че подходът ѝ към Twitch винаги е бил дългосрочен, че тя остава уверена в потенциала ѝ за развитие, а услугата се харесва на иначе трудни за привличане потребители.

През последните години редица компании заложиха на придобивания на стартъпи, сключвайки сделки за милиони долари. Това, което се случва с Amazon обаче, подсказва колко големи предизвикателства стоят пред тези компании след това.

На този етап Twitch е само малка част от бизнеса на Amazon, но продължава да бъде посещавана от милиони потребители ежедневно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:03 | 29.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още