IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Warner Bros Discovery обмисля да раздели бизнеса си

Основната цел на идеята е да увеличи цената на акциите си

12:42 | 18.07.24 г.
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Warner Bros Discovery – собственикът на CNN и HBO, обсъжда план за разделянето на бизнесите си с филмовите студия и дигиталния стрийминг от традиционните си телевизионни мрежи, опитвайки се да повиши спадащата цена на акциите си, съобщава Ройтерс, позовавайки се на информация на Financial Times.

Главният изпълнителен директор Дейвид Заслав проучва няколко стратегически възможности за компанията, вариращи от продажбата на активи до отделянето на филмовото студио Warner Bros и стрийминг услугата Max в нова компания, съобщава FT, позовавайки се на свои източници.

Според твърденията по-голямата част от дълга на групата – около 39 млрд. долара към 31 март според документи към властите – може да останат в рамките на бизнеса с платени телевизионни мрежи, ако има отделяне.

Акциите на Warner Bros са поевтинели с почти 27% от началото на годината до сряда, оценявайки компанията на 20,39 млрд. долара, показват данни на LSEG.

Групата тепърва трябва да наеме инвестиционна банка, която да стартира конкретна сделка, се казва в статията. Компанията не е отговорила веднага на искането на Ройтерс за коментар.

През май Warner Bros отчете по-голяма от очакваното загуба за тримесечие заради намаляващите рекламни продажби на телевизионното си подразделение и докато студията се борят с последствията от миналогодишните стачки в Холивуд.

Подразделението със стрийминг услуги на групата се представя много по-добре, добавяйки 2 млн. абонати, които са подкрепили скока от 72% на коригираната основна печалба.

Анализатори на Bank of America по-рано предупредиха, че отделянето на активите със студия и директни услуги към потребителите като самостоятелна компания може да засегна дълга ѝ, но да увеличи стойността на акциите ѝ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:42 | 18.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още