IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bain Capital е близо до сделка за американския софтуерен доставчик Envestnet

Споразумението може да бъде обявено още тази седмица

10:16 | 09.07.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Pexels.com
Снимка: Pexels.com

Компанията за частни капиталови инвестиции Bain Capital е близо до сделка за придобиване на Envestnet, американски доставчик на финансов софтуер с пазарна стойност от около 3,5 млрд. долара, твърдят източници на Ройтерс, запознати с въпроса.

Ако преговорите приключат успешно, сделката с Bain може да бъде обявена още тази седмица и ще оцени Envestnet близо до текущата цена на акциите, допълват източниците. Акциите на Envestnet се движат около 63 долара.

Източниците са пожелали анонимност, тъй като въпросът е поверителен. Envestnet и Bain не са отговорили веднага на запитванията за коментар.

Envestnet предоставя технологични инструменти на финансови консултанти и парични мениджъри. Нейните клиенти включват повече от 108 хил. съветници, 16 от 20-те най-добри банки в САЩ и няколко ключови брокерски фирми, показва уебсайта ѝ.

Миналата година Envestnet добави трима нови директори, за да сложи край на предизвикателствата пред борда от страна на инвеститора Impactive Capital, който настояваше компанията да подобри представянето си чрез намаляване на разходите.

В момента Envestnet е в процес на промяна на ръководството си. През януари главният изпълнителен директор Бил Крейгър каза, че ще се оттегли от тази роля и от април ще продължи да работи в компанията като старши съветник.

През 2022 г. компанията проучваше продажба, след като към нея се обърнаха потенциални купувачи. През април Ройтерс съобщи, че Envestnet отново е обявена за продажба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:16 | 09.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още