IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Broadcom продаде облигации за 5 млрд. долара, за да рефинансира дълга заради VMware

Софтуерният разработчик е продал дълг на три части

07:41 | 09.07.24 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Broadcom зае 5 млрд. долара на американския пазар на облигации с инвестиционен клас в понеделник, за да рефинансира част от заемите, които заяви, че ще плати за придобиването на VMware за 69 млрд. долара, пише Bloomberg.

Софтуерният разработчик е продал дълг на три части, твърди източник, запознат с въпроса. Най-дългият транш носи доходност от 0,95 процентни пункта над държавните облигации, допълва източникът, пожелал да остане анонимен. Първоначалните разговори са били за около 1,25 процентни пункта над държавните облигации.

Представители на Broadcom отказват да коментират въпроса.

Планираната продажба на дълг се случва почти седем месеца след като Broadcom приключи придобиването на VMware. То е осъществено и почти година след като компанията осигури до 28,4 млрд. долара нови дългови ангажименти, за да финансира покупката си и да замени по-краткосрочен заем, който беше взела, докато чакаше регулаторни одобрения.

Компанията вероятно сега ще емитира, за да „удължи леко своя профил по отношение на продължителността“, като същевременно осигури капацитет да продължи намаляването на задлъжнялостта в междинен план, пише старши кредитният анализатор на Bloomberg Intelligence Робърт Шифман в бележка в понеделник. Емитентите също се възползват от по-ниските разходи за финансиране напоследък, тъй като рисковите премии се придържат близо до исторически нива, а доходността продължава да се понижава.

Bank of America, BNP Paribas и HSBC Holdings са водили продажбата на облигации, твърди източникът.

Първоначалният мостов заем от 32 млрд. долара, взет от Broadcom през 2022 г., за да помогне за финансирането на придобиването на VMware, беше най-големият пакет за финансиране на сливания и придобивания от повече от година. Преди това банките бяха отделили 41,5 милиарда долара за отделянето на AT&T Inc. и сливането на медийния ѝ бизнес с Discovery Inc.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:44 | 09.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още