IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия може да се похвали с първия хуманоиден робот с постоянна работа

Роботът Digit на Agility Robotics работи на поточната линия в склад на GXO Logistics

13:12 | 28.06.24 г. 8
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Agility Robotics
Снимка: Agility Robotics

Нещата вече стават сериозни за хуманоидния робот Digit от Agility Robotics: в бъдеще Digit ще работи за постоянно в склада на доставчика на логистични услуги GXO Logistics, пише Нeise online.

Преди това машината работи там като част от пилотен проект в продължение на няколко месеца. И двете компании вече са постигнали споразумение, че роботът ще се използва за постоянно. Това вероятно ще бъде първата официална търговска експлоатация на хуманоиден робот и първото използване на хуманоиден робот като услуга (Robots-as-a-Service – RaaS).

Споразумението между Agility Robotics и GXO ще позволи на последния да използва хуманоидния робот Digit и облачната автоматизирана платформа Agility Arc. Платформата се използва за управление на множество роботи Digit. В същото време тя може да картографира цялата система, да дефинира работните процеси, да управлява операциите и да отстранява грешки. Роботите ще бъдат интегрирани в съществуващата автоматична работа, изтъкват двете компании.

Все още не е ясно какви задачи ще поеме Digit освен текущия пренос на контейнери и позиционирането им на поточната лента. Идеята е да се облекчи тежестта върху служителите хора. Agility Robotics и GXO искат да разгледат заедно нови области на отговорност като част от споразумението за RaaS. След това използването на Digit ще бъде разширено стъпка по стъпка.

„Ние надграждаме успеха на миналогодишния пилотната програма с Agility, като внедряваме напълно функционални хуманоиди Digit в реална складова среда“, казва Адриан Стох, директор по автоматизация в GXO. „Нашият подход за научноизследователска и развойна дейност е да работим с разработчици по целия свят, за да им помогнем да изградят и валидират роботи, които подобряват работната среда за нашите служители, като същевременно оптимизират операциите за нашите клиенти. Agility споделя тази философия, а Digit е идеалното допълнение за работа с нашите служители в нашия център“, добавя той.

В допълнение към Agility Robotics и GXO, други компании също започват да интегрират роботи във фабриките. Тук изпъкват BMW, който използва хуманоидния робот Figure 01, както и Mercedes-Benz, който залага на робота Apollo на Apptronik. Към тях може да се добави и Nio с Walker S от UBtech.

Тези компании обаче все още не са напреднали, колкото Agility Robotics с нейния Digit, който се превърна в първия хуманоиден робот с постоянна работа.

Agility Robotics вече стартира пилотен проект с GXO Logistics през септември и тества друг хуманоиден робот, Apollo, за употреба в логистични складове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:12 | 28.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

8
rate up comment 1 rate down comment 0
fyodorovgb
преди 1 ден
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 1 rate down comment 8
zelka007
преди 1 ден
само за протоколът , за да придобият представа четящите съфорумци , наемането на робот е между 800 и 1200 евра на месец . в момента няма точна статистика все още , но е известно за около 1млн и 200хил наети робота в света . все още не се уволняват хора , но не се наемат нови , там където са започнали с роботите . това е бизнес за трилиони в близко бъдеще , стига да си грамотен де ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 8 rate down comment 1
тошко_стоте_акаунта
преди 1 ден
До: 5, плюсчетата ти ще ми ги удриш:):):) Пък аз не тебе ---,. :):):). Deal??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 11
zelka007
преди 1 ден
До: тошко_стоте_акаунта ... удари си още неколко плюса , нещо ми малеят ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 14
zelka007
преди 1 ден
До: 0pk ... гледай си екселчето и мусаката и си натискай пapцалите , че знае ли се ... в Софето под 2000 трудно ще намериш склададжия ... на 2500 ти звъни постоянно телефона ... нощната смяна на алкохола , кокаколите , хапчетата , пилешко , свинско , сладоледите не пада под 2700 , стига и до 3000 ако има работа със складов софтуер ... аз не съм виждал никъде афганистанци или сирийци по складовете ... вероятно оборотен ентелект кат теб само такива наема ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 12 rate down comment 4
тошко_стоте_акаунта
преди 1 ден
Време е и тукашните Пропагандни Трролове (зелеалехую и куххия) да започнат да мислят за преквалификация ...Дано да е в близката петилетка ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 18 rate down comment 6
0pk
преди 1 ден
До: zelka007 мчи те складовите работници са от числото на докторите и архитектите дето баба меркел ги викаше на талази. Сега ще ги връщате ли обратно по родните краища? :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 19
zelka007
преди 1 ден
време е складовите работници в белият свет да започнат да мислят за преквалификация ... няма да е в близката петилетка , но определено няма да се пенсионират в тази област ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още